Draadjesvlees binnen een eiwitrijk voedingspatroon

Wil jij eiwitrijker gaan eten en ben je op zoek naar ingrediënten? Dan kom je heel ver met vlees. Draadjesvlees is daar ook een mooi voorbeeld van. Draadjesvlees op basis van rundvlees kan jou dan ook perfect helpen om meer eiwitten te eten. Daardoor kun je zowel sneller afvallen als sneller spieren aanmaken.
Afvallen

Mensen die eiwitrijk willen eten kunnen als doel hebben om af te vallen. Door het eten van eiwitten verbrandt hun lichaam meer energie en worden ook de eerder opgeslagen vetreserves sneller verbrand.

Eiwitrijke voeding vervangt in de meeste plaatsen koolhydraatrijke voeding. Koolhydraten zorgen ervoor dat suikers (insuline) sneller in het lichaam worden opgeslagen, waardoor de kans op overgewicht toeneemt. Vet laat zich hier nu eenmaal moeilijker verbranden.

Spieren kweken

Een andere doelgroep voor eiwitrijke recepten wordt gevormd door mensen die juist in spiermassa willen groeien of zelfs willen droogtrainen. Zij kweken spieren door het eten van eiwitten. Die eiwitten herstellen de spieren en zorgen ervoor dat ze nog groter en sterker worden.
Deze sporters eten vaak eiwitrijke recepten voor het sporten, maar hebben in sommige gevallen ook een dieet dat ze de hele week moeten volgen om tot de maximale resultaten in de sportschool te komen.
Eiwitrijke voedingsbronnen

Als je dan van plan bent eiwitten te gebruiken voor je dieet of het aanmaken van nieuwe, sterkere spieren, is het wel goed om te weten waar je die eiwitten dan uit moet halen. Een belangrijke bron voor eiwitten is vlees. Naast vlees zijn kip en vis de belangrijkste leveranciers van eiwitten. Maar vlees is ook een zeer belangrijke.
Rundvlees is een van de soorten die boordevol eiwitten zit. Draadjesvlees hoort daar dus ook bij. Je kunt draadjesvlees op verschillende manieren bereiden en binnen allerlei gerechten gebruiken, waardoor je ook nog eens gevarieerd eet. Pas bij draadjesvlees wel op met het gebruik van jus en sausjes. Die staan erom bekend juist een dikmakende werking te hebben. Dat is niet gek, want in veel jus en sausjes zijn veel koolhydraten toegevoegd.

Conclusie

Draadjesvlees is niet alleen lekker, maar ook nog eens goed passend binnen een eiwitrijk dieet. Als je wil afvallen of juist spiermassa aan wil maken, is dat erg mooi meegenomen. Je moet wel opletten dat je niet te vette sausjes en jus gebruikt, want daar zitten weer veel koolhydraten in waardoor je dikker wordt.