Draadjesvlees met ontbijtkoek

Draadjesvlees met ontbijtkoek is erg lekker en veel mensen maken het daarom wel eens klaar. Het bereiden neemt niet veel tijd in beslag, ongeveer een uurtje. Wel zal het geheel even op het vuur moeten staan koken, ook zal een gedeelte moeten stoven. Wanneer draadjesvlees met ontbijtkoek op tafel staat, is het smullen geblazen. Het is een overheerlijke maaltijd, het zal een ieder goed smaken.
Ingrediënten 4 personen

  • 800 gram riblappen
  • 5 plakjes ontbijtkoek
  • 2 uien
  • 2 flesjes oud bruin bier
  • 2 teentjes knoflook
  • Grove mosterd
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 3 laurierbladen
  • 1 takje rozemarijn

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat het vlees op temperatuur komt. Zorg ervoor dat het vlees lekker vet is, dit zal meer smaak hebben en daardoor zal het tijdens het stoven extra mals worden. Dan kan het vlees gestoofd worden, in de oven of onder het fornuis. Bij voorkeur de oven. Verwarm de over voor op 120 graden.
Het vlees moet in grove blokken gesneden worden en bestrooi het met zout en peper. Daarna dient de ui gepeld te worden en deze moet grof gesneden worden. Hak daarna ook de twee teentjes knoflook grof. Dan kan er boter in een grote braadpan worden verwarmd. Bak hierin het vlees op een hoog vuur. Het vlees hoeft alleen maar dichtgeschroeid te worden en een beetje kleur te krijgen. Haal dan de stukken vlees uit de pan. De uien kunnen dan gefruit worden, samen met de knoflook.
Vervolgens kan een flesje bier aan de pan worden toegevoegd, eveneens de azijn. Breng het gehaal aan de kook. Zet het vervolgens op een laag vuur en schep het vlees terug in de pan. Doe een beetje water in de pan en zorg ervoor dat het vlees onder water staat.
Daarna kan de ontbijtkoek worden besmeerd, doe dit met flink wat mosterd en leg dit bovenop het vocht. De ontbijtkoek zal zich vanzelf gaan vermengen met de saus. Zorg ervoor dat de saus niet kookt. Plaats dan de pan met het deksel in de voorverwarmde oven. Dan moet het vlees 3 uur stoven, wees geduldig! Schep ieder half uur even het vlees om en kijk hoe de saus het doet.

Draadjesvlees met ontbijtkoek tips

Serveer het geheel met gekookte aardappelen en rode kool of spruitjes. Ook mag een lekker sausje niet ontbreken, datzelfde geldt voor een goed glas wijn.